joi, 15 ianuarie 2009

CARCO DEX

Dragi cercetasi, astazi va invatam un termen nou:
ASIGURARE = asígur, vb. I. 1. Tranz. A oferi o garanţie pentru înfăptuirea unui lucru; a face ca înfăptuirea să fie sigură; a pregăti ceva în mod sigur, durabil; a garanta. 2. Tranz. A da cuiva garanţii asupra unui lucru; a încredinţa. ♦ Refl. A-şi lua toate măsurile de precauţie. [...] – A3- + sigur (după fr. assurer).






Pe viitor o sa invatati si alti termeni ca de exemplu bucla, ham, coarda, caraba, etc.
Nu de alta, da observ ca aveti nevoie!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Pai cercetasi nostri sunt extreeeeeemi!
Fara asigurare :)

Anonim spunea...

=)))))De boulder ati auzit???Ala se face fara haaaaam :p

Diana S. spunea...

Si daca ii si "no bine..cluj" apoi ce sa mai zici, ca vad ca si Dorin si Gina se plimbau pe stanca pe-acolo:P

Anonim spunea...

si se numeste boulder pt k ai sanse sa cazi ca si un ... boulder? e ok, oricine pateste ceva isi poate atribui porecla de bolo ... competitie la dragasani

Anonim spunea...

sunt convins ca toata echipa asta de "CARCO Scout" stiu fooooaaarte multe si despre echipementele care le folosesc si despre asigurari, despre sportul asta si... de altfel eu cred ca ei, in spatele blocului, pe o bordura ce depaseste 30 cm inaltime, sau chiar de mici cand poate sa mai urcau si ei intr-un copac o faceau cu hamu pe ei, in corada, puneau o mansa si asa mai departe... aloo, cand cand urcati in scara blocului mergeti pe via-ferata pana sus?

Anonim spunea...

:) se vorbeste de boulder...si asta nu implica nici un fel de asigurare (gen coarda, ham bucle, etc.;) .....sau, in cazul nostru:P....unii cercetasi considera traseul prea banal ca sa se mai asigure;)...mnoh...puteam sa mor...dar cu aceeeasi probabilitate cu care as fi primit un meteorit in cap...:D

Carco Scout spunea...

Raspuns la:
"sunt convins ca toata echipa asta de "CARCO Scout" stiu fooooaaarte multe si despre echipementele care le folosesc si despre asigurari, despre sportul"

Dragi anonimi... ati fi surprinsi. ;)

Lasati ca poate ne vedem la anu' la Mos Craciun bloulderist ca anu asta l-am ratat!